Camper link

De 3 mooiste routes voor jouw roadtrip door Nieuw-Zeeland

Deel artikel

Het land van Lord of the Rings. Witte bergtoppen, helderblauwe meren. De mooiste hotsprings. Dat moet je gewoon een keer in het echt gezien hebben! Wil je niets missen? Dan raden wij je aan om eens een camper in Nieuw-Zeeland te huren. In dit blog noemen wij de mooiste routes die het land te bieden heeft.

#1 – Van Wanaka naar Queenstown

Hoge bergen en helderblauwe wateren. Als je van natuur houdt, moet je deze route echt een keer gereden hebben. Begin jouw reis vanaf Wakana en ga de bergen in richting Cardona Pass. Eenmaal hier aangekomen kun je genieten van “de speeltuin van Nieuw-Zeeland”. Ga skiën, bungeejumpen of beoefen een andere extreme sport. Houd je het voor gezien? Vervolg dan je weg naar Queenstown. Hier vind je de helderblauwe Lake Wakatipu en de besneeuwde bergen van The Remarkables. Werkelijk adembenemend.

#2 – Thermal Explorer Highway

Wil je tijdens jouw roadtrip alle zintuigen kunnen gebruiken? Rijd dan over Thermal Explorer Highway. Geniet van de geur van zwavel en wijn. Bewonder de miljoenen gloeiwormen van de Waitomo Caves en neem een kijkje bij de stomende modderpoelen, geisers en vulkanische gesteenten van Wai-O-Tapu. Aan het einde van de route kom je langs de wijnvelden van Hawke’s Bay en Napier. Kom hier tot rust onder het genot van een heerlijk glaasje wijn tijdens één van de vele proeverijen.

#3 – Forgotten World Highway

Houd je van avontuur? Laat je dan leiden over de afgelegen Forgotten World Highway. Duik het verleden in en proef de ongerepte natuur. Tijdens deze route rijd je langs een paar opmerkelijke tunnels. Denk bijvoorbeeld aan die van Makahu. Deze tunnel diende ooit als toegang tussen de Makahu- en de Puniwhakau-valleien. Wil je je eens echt in de wereld van Tolkien wanen? Sla dan zeker de Moki-tunnel niet over. Deze doorgang wordt ook wel Hobbit’s Hole genoemd.

Wil je tijdens jouw roadtrip niets missen van al het moois dat Nieuw-Zeeland jou te bieden heeft? Pak dan één van de bovenstaande routes. Ontspan in het thermale wonderland van Thermal Explorer Highway, bezoek de azuurblauwe wateren van Cardorna Pass of ga op avontuur bij de Forgotten World Highway. Gegarandeerd genieten!

Gerelateerd nieuws

camper reis door Noord Amerika
Vakantie

Camper reis door Noord Amerika

Rondreizen met een “Mobile Home” zoals de Amerikanen een Camper noemen. De vrijheid van het zelf uitstippelen van een route door dit prachtige land. Een

Rondreis door Australië
Vakantie

Rondreis door Australië

Een rondreis door Australië met een camper, wat een genot. De vrijheid van eigen vervoer en het zelf kunnen plannen van de vakantie. En de