Camper link

Een hangmat, wat is er zo gezond aan?

Deel artikel

De meeste mensen zouden niet direct denken dat een hangmat gezond voor ze is. Maar het goede nieuws is dat een hangmat wel een gezonde bezigheid is! Vandaag de dag zijn we de hele dag druk en in beweging, waardoor het belangrijk is dat we rust nemen. Hieronder lees je meer over de voordelen van een hangmat en op welke manieren je een hangmat kan gebruiken. Lees snel verder en ontdek hoe een hangmat voor jou van toegevoegde waarde kan zijn.

Een soort meditatie

Het liggen in een hangmat mag als een soort meditatie beschouwd worden. Je ligt in de hangmat terwijl deze heerlijk heen en weer schommelt. Dit geeft je rust wat natuurlijk een heerlijk gevoel is, zeker na een lange dag. In de laatste jaren gaat het leven veel sneller. We hebben een drukke baan, moeten een familie onderhouden, vriendschappen onderhouden, hebben we tijd nodig om te sporten of tot rust te komen. Maar dat laatste doen we veel te weinig. Van vroeg in de morgen tot laat in de avond zijn we letterlijk aan het rennen wat niet gezond is voor ons lichaam. Met een hangmat in huis word je eraan herinnerd eens in de zoveel tijd je rust te pakken.  

hangmat

Waar kun je een hangmat ophangen?

Een hangmat kun je op verschillende plekken ophangen. Wat dacht je van de woonkamer of van de tuin? In de zomermaanden is het prima vertoeven in de tuin, maar op een gegeven moment wordt dat natuurlijk te koud. Gelukkig zijn er standaarden beschikbaar, waarmee je de hangmat overal kunt opzetten. Deze standaarden kun je eenvoudig opbergen wanneer de hangmat in de weg staat. Daarbij kun je natuurlijk ook gewoon een touwtje spannen tussen twee bomen of de hangmat ophangen in de tuin. Heerlijk genieten!

 

lezen hangmat

Een hangmat voor het hele gezin

Hangmatten zijn er in verschillende vormen en maten. Zo heb je bijvoorbeeld een hangmat die bijna 2 meter breed is waar je heerlijk met het hele gezin in zit. Dat is pas echt quality time met de familie! De hangmatten voor hele gezinnen zijn zo groot en sterk dat ze maximaal twee volwassenen en twee kinderen kunnen houden. Een hangmat voor het hele gezin is natuurlijk wel iets duurder, maar je zult er absoluut geen spijt van krijgen aangezien je er veel tijd met het gezin voor terugkrijgt! Kijk hier naar het aanbod voor hangmatten voor de familie.

Gerelateerd nieuws

camper reis door Noord Amerika
Vakantie

Camper reis door Noord Amerika

Rondreizen met een “Mobile Home” zoals de Amerikanen een Camper noemen. De vrijheid van het zelf uitstippelen van een route door dit prachtige land. Een

Rondreis door Australië
Vakantie

Rondreis door Australië

Een rondreis door Australië met een camper, wat een genot. De vrijheid van eigen vervoer en het zelf kunnen plannen van de vakantie. En de