Camper link

Als ondernemer is er niets zo fijn als het boeken van je vakantie. Het rijden naar een prachtige plek aan de Franse of Spaanse kust wordt door niemand als een straf gezien. Echter kan het hebben van een lease auto het wel iets ingewikkelder maken. Je sluit namelijk een bundel af voor het aantal kilometers die je met de leaseauto rijdt. Wil je dus een occasion leasen? Houd er dan rekening mee dat de kilometers naar jouw vakantiebestemming hier vaak niet in meegerekend zijn.

Financial lease

Een lease optie waarbij je zelf kan kiezen hoeveel kilometers je jaarlijks rijdt is financial lease. Hierbij wordt namelijk de auto als onderpand voor het contract gerekend. Je bepaalt dus zelf wat je met de auto doet en wordt hierbij niet beperkt door een bepaald aantal kilometers. Deze vrijheid maakt financial lease daarom een erg aantrekkelijke optie. Ook heb je bij financial lease geen buitenland verklaring nodig, wat bij andere leasevormen al wel snel het geval is. Financial lease biedt dus veel vrijheid, maar dit komt ook met de nodige onzekerheid. Zo moet je zelf onderhoud regelen en staat het als schuld op je balans. Ook regel je zelf de verzekering en reparatie, terwijl dit bij andere leasevormen door de leasemaatschappij wordt geregeld. Kilometer vrij rijden klinkt dus gunstig, maar je offert er ook andere dingen voor op.

Andere leasevorm

Als je kiest voor een andere vorm van leasen betekent dit niet meteen dat je niet meer op vakantie kan. Doordat er verschillende kilometerbundels beschikbaar zijn, kan je er een kiezen die goed bij je past. Zodra je namelijk weet dat je vaak langere stukken rijdt, kan je kiezen voor meer kilometers en hierdoor niet in de knoop komen met de afstand. Een beperkt aantal kilometers hoeft je dus niet te beperken in je doen en laten. Daarnaast hoef je je ook geen zorgen meer te maken over onderhouds-, verzekerings- en reparatiekosten, terwijl dit bij financial lease dus wel het geval is. Elektrisch leasen hoeft dus zo slecht nog niet te zijn en biedt je daarnaast ook een milieubewuste optie.

Met wat voor lease auto je op je vakantiebestemming aankomt, ligt dus voornamelijk aan jouw voorkeuren. Zorg er dus voor dat je er iets kiest wat bij je past en vervolgens stress vrij je vakantie tegemoet rijdt.