Camper link

Richtlijnen bij de aankoop van een campermatras

Deel artikel

Een trip met je camper, maar je ervaart slaapproblemen? Een goede nachtrust is essentieel om optimaal te genieten van je welverdiend uitje. Het standaard matras in een kampeerwagen is echter notoir omwille van zijn matige kwaliteit. Bovendien is het mogelijk dat je huidig matras, na jaren rondreizen, aan vervanging toe is. Bepalen welk nieuw type matras geschikt is voor jouw motorhome, kan best overweldigend en gecompliceerd zijn.

Gewicht, comfort en ventilatie

Niet elke matras is passend voor een camper, zo spelen gewicht, comfort en hygiëne een belangrijke rol bij de aankoop.

Dikkere matrassen zijn niet geschikt voor je mobiel verblijf. Ze zijn over het algemeen zwaarder, wat zorgt voor overtollige kilo’s. Dus, hoe lichter, hoe beter.

Door gewichtsbesparing wordt in de meeste kampeerwagens gebruik gemaakt van een weinig luxe biedende 18-lats lattenbodem. Het comfort van het matras wordt hierdoor nog belangrijker. De structuur van je matras bepaalt het comfortlevel. Een open celstructuur geeft minder kans op ‘kuilvorming’, is veerkrachtiger, voelt koeler aan en neemt efficiënter vocht op.

Daarnaast is het belangrijk om bij aankoop van je matras aandacht te besteden aan ventilatie. Luchtstroom en -circulatie zijn essentiële factoren. Een gebrek aan deze elementen kan problematische gevolgen hebben voor je gezondheid en hygiëne. Zo is er meer kans dat allergenen, stof, schimmels en mijten vast komen te zitten in je matras.

Welk materiaal is geschikt?

Over het algemeen wordt in campers gebruik gemaakt van een polyether matras. Het materiaal is goedkoop, maar is na enkele jaren al aan vervanging toe. Een polyether matras biedt bovendien weinig comfort door zijn gesloten celstructuur.

Traagschuim neemt de vorm aan van je lichaam en kan daarom best comfortabel zijn. Het heeft een levensduur van ongeveer 15 jaar en is hypoallergeen. Anderzijds kan lichaamswarmte zich opstapelen, waardoor je lichaam warm en vochtig gaat aanvoelen. Een campermatras aanschaffen bestaande uit dit materiaal kan wel, maar je kiest beter voor een kwaliteitsproduct.

Een koudschuim matras is een ideaal voor je mobiel huis. Het heeft een open celstructuur, waardoor het matras goed ventileert en relatief koel blijft. Kuilvorming komt nauwelijks voor en een goed matras van dit materiaal biedt hoog comfort én heeft een lange levensduur. Er zijn enorme kwaliteitsverschillen, laat je daarom altijd informeren bij je winkelier.

Matrassen op maat

Het is zeer waarschijnlijk dat de dimensie van het bed in je motorhome verschilt van een standaard matrasgrootte. Ben je op zoek naar een speciale afmeting, dan kan je kijken voor een camper matras op maat.

Hoe dan ook, of je nu fulltime met de camper reist of gewoon een korte kampeertrip maakt, een perfect passende kwaliteitsmatras helpt je om het meeste uit die kostbare uren slaap te halen. Zo geniet je optimaal van je trip.

Bron: in2meubels.nl

Gerelateerd nieuws

camper reis door Noord Amerika
Vakantie

Camper reis door Noord Amerika

Rondreizen met een “Mobile Home” zoals de Amerikanen een Camper noemen. De vrijheid van het zelf uitstippelen van een route door dit prachtige land. Een

Rondreis door Australië
Vakantie

Rondreis door Australië

Een rondreis door Australië met een camper, wat een genot. De vrijheid van eigen vervoer en het zelf kunnen plannen van de vakantie. En de