Camper link

Spraypark laten renoveren in de winter

Deel artikel

Bij het lezen van de titel kan je misschien denken. Wat is een spraypark? Voor de mensen die thuis zijn in water is het misschien een inkoppertje, maar voor de leken onder ons doen we even de definitie. Een spraypark is een speelplaats met water. Je ziet sprayparken vaak in pretparken. De plek waar fonteinen, watergordijnen en misschien enkele speeltoestellen samen komen. Een spraypark is vooral een plek waar je graag vertoefd midden in de zomer. Niemand gaat met 5 graden Celsius in een spraypark staan namelijk. Maar dat maakt de winter wel een uitgelezen periode om je spraypark te renoveren. In dit artikel gaan we dieper in op de voordelen van je spraypark laten renoveren in de winter. Geïnteresseerd in een renovatie zwembad? Lees dan snel verder!

Tijd van het jaar

Over het algemeen wordt het sowieso afgeraden gebruik te maken van een spraypark in de periode van oktober tot maart. Dit is omdat het water dat nog in de leiding kan zitten, makkelijk kan bevriezen bij een ’s winters buitje. En als het water bevriest, dan zet het uit. Dat is puur een natuurkundig gegeven. Op het moment dat de temperaturen onder de nul graden Celsius duiken wil je dus geen water meer in je leidingen hebben zitten. En aangezien je toch geen water meer in je leidingen hebt, is de winter een ideaal moment om je spraypark te renoveren. Doe je de renovatie in de winter, dan ben je weer helemaal klaar voor het zomerseizoen van aankomend jaar.

Wat ga je aanpassen?

Omdat de winterperiode relatief lang duurt, heb je dus ruim de tijd om na te denken over de renovatie. En dat komt goed uit. Het renoveren van een spraypark is een ingrijpende klus, die zomaar enkele maanden in beslag kan nemen. Misschien wil je nieuwe waterspeeltoestellen toevoegen aan je spraypark, nieuwe fonteinen aanleggen en als je dan toch bezig bent, ook meteen het terras eromheen een frisse look geven. Bepaal daarom van tevoren welke speeltoestellen je wilt en hoe het totaalplaatje eruit moet zien. Planning is alles!

Concluderend

Je spraypark renoveren in de winter heeft dus heel wat voeten in aarde. Maar als je tijdig een goede planning maakt kom je al een heel eind. Beslis welke speeltoestellen moeten blijven, wat eruit gaat en welke fonteinen je wilt upgraden. Als extra bonus voor het renoveren tijdens de winter krijg je dat je leidingen niet bevriezen en je dus onnodig geld kwijt bent aan reparatie en onderhoud. Begin daarom het liefst zo snel mogelijk!

Bron: Holidaytalk

Gerelateerd nieuws

camper reis door Noord Amerika
Vakantie

Camper reis door Noord Amerika

Rondreizen met een “Mobile Home” zoals de Amerikanen een Camper noemen. De vrijheid van het zelf uitstippelen van een route door dit prachtige land. Een

Rondreis door Australië
Vakantie

Rondreis door Australië

Een rondreis door Australië met een camper, wat een genot. De vrijheid van eigen vervoer en het zelf kunnen plannen van de vakantie. En de