Camper link

Vakantie in de Elzas en de heerlijke wijnen (Pinot Grigio)

Deel artikel

In de Elzas bieden koel weer en warme vulkanische bodems ideale omstandigheden voor de druiven, en enkele van de beste wijnen komen van de hellingen. Pinot Grigio-druiven worden ook verbouwd in Californië, Australië en Slovenië, maar er zijn bepaalde gebieden die bekend staan ​​om het produceren van wijnen van topkwaliteit, zoals Umbrië, Emilia-Romagna en Friuli-Bebe in Italië. Hoewel de druiven hetzelfde zijn, verschillen deze wijnen in stijl, zodat er in de VS geen “Pinot gris” of “Pinot Blanc” bestaat. In de Verenigde Staten wordt het echter in verschillende stijlen geproduceerd, of het nu gaat om een ​​Pinot Blanc, een rode wijn of een witte wijn.

Vrijwel alle Pinot Gris en Pinots Grigio die sinds 1987 in de Amerikaanse westkuststaten zijn aangeplant, komen volgens het Amerikaanse Bureau of Land Management uit Colmar en zijn 52 klonen.

In Novacella Zuid-Tirol wordt het merendeel van de deze wijn verbouwd, die in deze regio – net buiten Amerika – op de markt wordt gebracht en bekend staat om zijn rijke, rijke en complexe aroma’s van aarde, aardse smaken en kruidige aroma’s.

Toen het begon, vereiste de strikte etiketteringswetgeving van Oregon dat het ras Pinot Gris heette, ook al wilden we het Pinot Grigio noemen. Maar toen de Amerikanen de nieuwe Italiaanse witte wijn die ze dronken het beste begrepen, begonnen de producenten het op het etiket te zetten en begon de wijn aan populariteit te winnen.

De liefde voor wijn

De medium-body Pinot Grigio wijn is een zachte, soepele, fruitige voorwaartse wijn, die kan worden geproduceerd op de hellingen waar hij wordt verbouwd en die een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding biedt. Er zijn veel verschillende soorten Pinot Gris-wijnen, die allemaal afhankelijk zijn van de regio, maar sterk verschillen. Hoewel de druiven hetzelfde kunnen zijn, zijn het uiteindelijk verschillende wijnen vanwege de verschillende traditionele productiemethoden die worden gebruikt om de wijn te maken. Veel Italiaanse wijnen vind je hier.

Pinot Grigio reisde in de 13e eeuw van Bourgondië naar Zwitserland en was een van de favoriete wijnen van de keizer. Deze variëteit wordt zeker veel meer gerespecteerd dan de “Pinot Blanc” in de Elzas, het Franse thuisland van deze variëteit. Het wordt beschouwd als de belangrijkste wijn in zijn soort in Frankrijk en heeft bijna altijd een lichtere mutatie.

Gerelateerd nieuws

camper reis door Noord Amerika
Vakantie

Camper reis door Noord Amerika

Rondreizen met een “Mobile Home” zoals de Amerikanen een Camper noemen. De vrijheid van het zelf uitstippelen van een route door dit prachtige land. Een

Rondreis door Australië
Vakantie

Rondreis door Australië

Een rondreis door Australië met een camper, wat een genot. De vrijheid van eigen vervoer en het zelf kunnen plannen van de vakantie. En de