Camper link

Wat is de Arusha National Park?

Deel artikel

Op nog geen vijftig kilometer van Mount Kilimanjaro en op een uurtje van vliegveld Kilimanjaro ligt Arusha National Park. Eyecatcher is zonder enige twijfel de vulkaan Mount Meru met een hoogte van liefst 4566 meter. In Arusha National Park kun je wandelen, kanoën, beklim je uiteraard de Mount Meru en kun je ook mountainbiken. Bijzonder is wel de ‘wandelsafari met de Arusha-ranger’. Op die manier kun je de heel bijzondere vogels in het Arusha National Park nog beter spotten en kom je dichterbij de andere dieren dan je ooit had durven dromen. Arusha National Park is kleiner dan andere nationale parken en wordt daarom ook wel eens als minder spectaculair gezien. Minder fraai is het park echter zeker niet.

De op een na hoogste bergtop van Tanzania
Vulkaan Mount Meru
is de op een na hoogste bergtop van Tanzania. Arusha National Park heeft een oppervlakte van 137 vierkante kilometer en is gelegen aan een driehonderd kilometer lange as van beroemde nationale parken. Arusha National Park bestaat uit tropisch regenwoud en staat bekend om de exotische vogels die er leven, in totaal meer dan vierhonderd verschillende soorten.

Meren worden bevolkt door duizenden flamingo’s
Heel bijzonder is wel de Silvery-cheeked Hornbill, maar zeker ook de Greater Flamingo. Fraai zijn bovendien de meren in Arusha National Park, meren waar soms wel duizenden flamingo’s zich prima lijken te vermaken. Arusha National Park staat toch al te boek als een paradijs voor waadvogels.

Je moet de zeldzame zwart-wit gekleurde Colobus aap gezien hebben
Arusha National Park is bovendien een park met zeer wisselende landschappen. Je vindt er zoals gezegd talloze meren, maar daarnaast ook diepe kraters, watervallen, bergen en eindeloze groene grasvlaktes. Dé attractie van Arusha National Park is en blijft echter de zeldzame zwart-wit gekleurde Colobus aap. De aap is herkenbaar aan de lange staart en de aap dankt zijn naam vooral aan zijn stompe duim. Als je in Arusha National Park bent dan moet je simpelweg deze heel bijzondere aap gezien hebben.

Oog in oog met de imposante buffels
Behalve duizenden flamingo’s en andere exotische vogels én het adembenemende uitzicht op de reusachtige Mount Kilimanjaro – de hoogste vrijstaande berg ter wereld – wonen en leven uiteraard veel meer dieren in Arusha National Park. Zo kun je er zo maar oog in oog komen te staan met toch wel imposante buffels, giraffen en zebra’s, terwijl er ook verschillende soorten apen – waaronder bavianen- leven, net als nijlpaarden, waterbokken en wrattenzwijnen.

Kamperen tussen de dieren van Arusha National Park
Ook de oersterke Kaapse buffel loopt er rond, terwijl er bewezen luipaarden leven die opmerkelijk genoeg slechts zelden zichtbaar worden voor het grote publiek. Een gids laat je deze dieren en alle andere mooie plekjes van Arusha National Park zien en nooit eerder stond je zo dicht bij grote en kleine dieren die je anders alleen maar op de televisie ziet. Er zijn mogelijkheden om in het park te overnachten. Sterker nog, je kunt zelfs kamperen in Arusha National Park, tussen de dieren dus maar uiteraard wel op een veilige plek.

Gerelateerd nieuws

camper reis door Noord Amerika
Vakantie

Camper reis door Noord Amerika

Rondreizen met een “Mobile Home” zoals de Amerikanen een Camper noemen. De vrijheid van het zelf uitstippelen van een route door dit prachtige land. Een

Rondreis door Australië
Vakantie

Rondreis door Australië

Een rondreis door Australië met een camper, wat een genot. De vrijheid van eigen vervoer en het zelf kunnen plannen van de vakantie. En de