Camper link

Wat zijn de mogelijkheden op vlak van een camperverzekering?

Deel artikel

Heb je er net voor gekozen om een camper te kopen? Dan zal je voor die nieuwe camper ook graag een geschikte camperverzekering willen afsluiten. Graag is eigenlijk niet het juiste woord. In de praktijk is het immers zo dat er voor het afsluiten van een camperverzekering een wettelijke verplichting geldt. Het gaat hierbij dan net zoals bij de gewone personenauto om een zogenaamde WA-verzekering. Dit is evenwel lang niet de enige mogelijkheid waarover je beschikt met betrekking tot het verzekeren van je camper. Ben jij ook benieuwd op welke verschillende manieren jij een verzekering voor je camper kan afsluiten? Lees dan vooral snel verder, want we stellen al deze verschillende mogelijkheden hier maar wat graag aan je voor!

             Enkele vragen om je te stellen bij een camperverzekering afsluiten

Voordat je een bepaalde verzekering afsluit is het in de praktijk altijd sterk aan te raden om jezelf even een aantal vragen te stellen. De camperverzekering vormt daar geen uitzondering op, integendeel. Het spreekt voor zich dat je in de praktijk altijd honderd procent zeker zal willen zijn van het feit dat je voor jouw camperverzekering de beste keuze maakt. Dat is niet mogelijk wanneer je hiervoor in één, twee, drie een beslissing maakt. Voordat je overgaat tot het afsluiten van een verzekering voor je camper is het dan ook alvast altijd interessant om je een aantal vragen te stellen. Om welke vragen het hierbij dan exact gaat laten we je graag ontdekken door middel van het onderstaande overzicht.

                1.) Hoe wil je graag jouw camper laten verzekeren?

De eerste vraag die je, je bij een camperverzekering afsluiten moet stellen heeft betrekking tot de manier waarop je graag jouw camper zou willen laten verzekeren. In eerste instantie moet je hierbij natuurlijk rekening houden met de wettelijke verplichting voor gemotoriseerde voertuigen die geldt in Nederland. In ons land, maar ook in heel wat andere Europese landen moet elk voertuig verzekerd zijn die in het verkeer wordt gebracht. De camper vormt daarop geen uitzondering. Het afsluiten van minimaal de WA-verzekering is dus altijd verplicht.

De bovenstaande dekkingen zijn uiteraard slechts de basisdekkingen die gelden voor je camperverzekering. Voor een camper geldt dan ook dat er eveneens rekening moet worden gehouden met nog een aantal andere dekkingen. Zo moet je, je bijvoorbeeld afvragen of:

  1. Je camper zowel in als buiten Europa dient te worden gedekt;
  2. Van welke hulpverlening in binnen- en buitenland er sprake moet zijn;
  3. Of ook de inboedel in je camper moet worden verzekerd of niet;

De mogelijkheden voor het verzekeren van je camper die op de markt zijn terug te vinden zijn dus duidelijk ongelofelijk uitgebreid. Om ervoor te zorgen dat je vrij vlot de voor jou juiste keuze kan maken is het altijd een aanrader om op voorhand even grondig na te denken over het soort camperverzekering die het best aan jouw verwachtingen zal weten te voldoen.

                2.) Hoeveel budget heb je beschikbaar voor je camperverzekering?

Een tweede belangrijk punt om voor het afsluiten van je camperverzekering rekening mee te houden is natuurlijk terug te vinden in het budget dat je daarvoor beschikbaar hebt. Je kan namelijk wel de meest uitgebreide camperverzekering op de markt willen afsluiten, maar heb je daar ook voldoende budget voor beschikbaar? De verzekeringspremie voor je camperverzekering moet namelijk uiteraard niet alleen maar één keer, maar wel elke maand opnieuw worden betaald. Het loont dan ook zeker de moeite om even te bekijken welke financiële middelen je hier op periodieke basis voor beschikbaar kan maken.

Een eventuele mogelijkheid om de periodieke verzekeringspremie van je camperverzekering wat naar omlaag te halen is ervoor kiezen om gebruik te gaan maken van een hoger eigen risico. Standaard kiest de verzekeraar er voor om een eigen risico te bepalen die de kerk in het midden houdt. Met andere woorden, bij een schadegeval is het eigen risico betaalbaar, maar tegelijkertijd voorkomt ze ook dat de periodieke premie die moet worden betaald te hoog oploopt. Je kan echter binnen bepaalde limieten doorgaans altijd het eigen risico veranderen. Bekijk alle opties hiervoor op Diks.nl.

                3.) Let op het doel waarvoor je, je camper hebt aangekocht

Zeer belangrijk om rekening mee te houden voordat je overgaat tot het afsluiten van een camperverzekering heeft betrekking tot het doel waarvoor je, je camper hebt aangekocht. Ben je bijvoorbeeld van plan om met deze camper alleen maar in eigen land rond te rijden? Of zou je graag voornamelijk verdere reizen naar het buitenland willen ondernemen met de camper? Het spreekt voor zich dat de reden waarom je ervoor hebt gekozen om een camper te kopen in de praktijk ook zeker een niet onbelangrijke rol zal spelen bij het maken van je uiteindelijke keuze voor wat jouw nieuwe camperverzekering betreft!

             Het vinden van de beste camperverzekering doe je zo

Heb je de bovenstaande drie aandachtspunten goed doorgenomen? Dan zal dat ervoor zorgen dat het een behoorlijk stuk eenvoudiger wordt om de weg te vinden naar de beste camperverzekering. Dit gezegd hebbende is het zo dat veel mensen nog wel een beetje extra hulp zullen kunnen gebruiken. In ieder geval wordt het voor het vinden van de voor jou meest geschikte camperverzekering altijd aangeraden om een vergelijking uit te voeren. Het uitvoeren van zo’n vergelijking is zo interessant omdat ze je direct een glashelder beeld geeft van de verschillende mogelijkheden die bij diverse verzekeraars zijn terug te vinden.

Ondanks bovenstaande loont het wel ook zeker altijd de moeite om even te rade te gaan bij je vaste verzekeraar. De kans is namelijk groot dat je bij hem of haar reeds over verschillende verzekeringen beschikt. Wanneer dat het geval is, is het mogelijk om deze verzekeringen samen te brengen in één enkele bundel. Dat kan interessant zijn omdat er hierdoor in de praktijk vaak een zogenaamde kwantumkorting wordt toegekend. Deze korting ontvang je omdat je als vaste klant van de verzekeraar steeds belangrijker wordt. Naarmate je portefeuille in omvang toeneemt zal je dus wellicht ook steevast kunnen rekenen op extra hoge kortingen. Ga dus zeker ook even te rade bij je vaste verzekeraar voor wat het afsluiten camper verzekeren betreft.

Gerelateerd nieuws

camper reis door Noord Amerika
Vakantie

Camper reis door Noord Amerika

Rondreizen met een “Mobile Home” zoals de Amerikanen een Camper noemen. De vrijheid van het zelf uitstippelen van een route door dit prachtige land. Een

Rondreis door Australië
Vakantie

Rondreis door Australië

Een rondreis door Australië met een camper, wat een genot. De vrijheid van eigen vervoer en het zelf kunnen plannen van de vakantie. En de